Abraham's Café viib meeled rändama


Abraham's Café "Berber Cinema"


Abraham's Café kirglikud muusikud loovad eksootiliste helidega igatsusi ja viivad kuulajate meeled rändama kaugetesse paikadesse.
Alates 2010. aastast tegutsenud maailmamuusikat viljelev ansambel on jõudnud teise albumini, seekord on orientaalse kõlaga koosseisu teemaks filmimuusika, mis spetsiaalselt kirjutatud Toomas Järveti dokumentaalfilmi "Rough Stage" jaoks. 
Värske ja ühtlase kõlapildiga, energiline ning emotsionalaane muusika on täieliku pühendumise tulemus. Kuigi bändi kokkukutsujaks ja enamike lugude autoriks on akordionist Kaspar Uljas, on kuulda, et kõik muusikud - klarnetist Marten Altrov, kitarrist Madis Meister, bassist Martin-Eero Kõressaar, oudimängija Joonas Pärn ning trummar Tõnis Kuusk - on ihu ja hingega asja sees. Ühtse hingamisega ja üksteisemõistmisega annab igaüks oma unikaalse osa, et kokku saaks täiuslik tervik. Inspiratsiooni on saadud rändudest Lähis-Idasse, Ladina-Ameerikasse, Vahemere äärde. Kui mitte rändudest füüsiliselt, siis muusikalise impulsi ajel - muusika on tõukeallikaks ennekõike. Eesti poisid suudavad luua maailmatasemel maailmamuusikat, pakkudes spirituaalsust ja mängutehnilist täpsust. 
Muusikale lisab müstikat idamaise kõlaga oud, pill, mille olemusse geoloog Joonas Pärn aastaid tagasi vaimustunult süvenes ning mida ta nüüd elegantse veenvusega mängib. Palad on eriilmelised ja dünaamiliselt viimistletud, meeleolusid on joovastavast sambast ("El Barrio") kuni sügavate mõtisklusteni ("Requiem Pour Juliano","Salta"), sekka orientfusion'it ("La Brise Oriental"). Rütmidest ses muusikas puudust ei tule, niisamuti etnilistest kujutluspiltidest- berberitest iidsetel Põhja-Aafrika aladel, tegelemas oma igapäevatööga või istumas kinos! Ideaalselt sobib Abraham's Café plaadikujunduseks Kaupo Kikkase rahvusvaheliselt äramärgitud foto ühest mahajäetud välikinost Egiptuse kõrbes. 
Ilmselgelt vajab selline särav kooslus väljundit väljaspool Eestit ja muusikaliselt on kõik eeldused selleks noortel meestel olemas. 
Kuigi maailmas on taolise muusika autentseid esitajaid küll, võlub Abraham's Café puhul just see, et väliselt põhjamaised tagasihoidlikud mehed on tegelikult sisemise põlemisega! Selles vastuolulisuses on oma sügav veetlus ja salapära.




Comments

Popular posts from this blog

Üksinduse olulisusest

Kuidas ma vabanesin oma elu suurimast sõltuvusest

Kuidas teenida vähem raha ja rohkem rahu?