Tree Stones Quartet - baltimaade parimad jazzinoored


Tree Stones Quartet "Baltic Scetches"



Ansambel "Tree Stones Quartet" ühendab Eesti, Läti ja Leedu parimaid noori ja juba rahvusvahelist tähelepanu koguvaid jazzmuusikuid. Kvartett mängib bändiliikmete originaalmuusikat, mille kõlapildis kohtuvad jazzmuusika traditsioon ja tänapäev. Tuntavad on klassikalise muusika eeskujud. Särtsu lisavad muusikale hardbop ja latin-jazzi mõjutused. "Baltimaade kivid" on bassist Peedu Kass Eestist, trummar Kaspars Kurdeko Lätist, saksofonist Kestutis Vaiginis Leedust ja pianist Dmitrij Golovanov Leedust. Kõik nad on kodumaa publikule tuttavad tegijad ja mitmetes teistes Euroopa bändides mängivad muusikud. Ansambel on jõudnud juba üles astuda Saksamaal, Poolas, Leedus, Lätis ja Eestis. Aastal 2013 salvestasid nad Riias oma esimese albumi, mis nüüdseks jõudnud publikuni. Album on selge gruuvi, intensiivsete meloodiate ja õhulise atmosfääriga jazzplaat, tehniliselt võimekuselt võiks noored mehed võistlelda maailma parimatega. Pearõhk ongi tehnilisel perfektsusel ja tundeintensiivsusel, mahemeelolusid puistavad  Vaiginise "Paseo el Tiempo" ja "Cinema Paradiso", ei, mitte Ennio Morricone samanimeline pala, vaid Peedu Kassi kirjutatud. Sentimentaalsuseks pole balti noormeestel aga palju aega, mehine jazz vajab loomist ja enesetõestamist. Ka tasasemalt algavad palad jõuavad soolodes ikka otsinguteni ja vahel ka teravate kontrastideni.
Ses suhtes pakub plaat huvi kindlasti tõsise jazzi huvilistele. Intensiivse tooni annab kvartetile meloodiainstrumendina saksofon, klaverimängija Golovanovi soolod kostuvad romantilisemalt.
Kaanekujundust kaunistab kargelt muinasjutuline foto põhjamaisest maastikust - puidust "kivid" rannal mõjuvad müstilistena, must-valge värvilahendus on ühtaegu klassikaline ja jõuline. Just nagu Tree Stone Quartet'i muusikagi.


Comments

Popular posts from this blog

Üksinduse olulisusest

Kuidas ma vabanesin oma elu suurimast sõltuvusest

Kuidas teenida vähem raha ja rohkem rahu?