Sofia Rubina ületamatu jazzvokaal


Sofia Rubina
"In The Land Of OO-BLA-DEE"


Kes otsib Eesti muusikas vokaaljazzi tipptaset, jõuab ikka-jälle Sofia Rubinani. Lauljatar on laulnud erinevaid stiile, klubimuusikast juudi rahvalauludeni ja kõik paistab talle eriliselt sobivat. Kuid kuuldes Rubinat laulmas traditsioonilist, kuldajastu jazzi, tundub, et just selles pole lauljatarile meie maal võrdset. Nõtkelt ja stiilipuhtalt esitab ta 30-40ndate aastate  afroameerika svingi, jazzballaade, tema vokaalis kumab maailma jazzistaaride - Ella Fitzgeraldi, Sarah Vaughan'i mõjusid ning energiast pakatavat rõõmu. Rubina "vibrato" ja "falsetto" võngub koos suurepäraste muusikutega ning nakatav on nende vaimsus.
Saatebändis toetavad Rubinat parimad noored jazzmuusikud - Holger Marjamaa,  Aleksander Paal, Heikko Remmel, Tanel Ruben, Ahto Abner, Ara Yaraljan Eestist, välismaiste külalistena pianist Evgeny Lebedev Venemaalt ja trompetist Jason Hunter Usa-st, kes ühtlasi on loonud suure osa lugude seadetest.
Ansambel kõlab kokku filigraanselt, svingil on  hoogsat minekut ja ballaadides piisavalt õhku, soolod on tehniliselt ja mõtteliselt stiilsed ja perfektsed, justkui oleks bänd terve elu mänginud jazzklubides just seda muusikat. Jääb üle vaid imestada, kui kõrge on hetkel Eesti jazzi tehniline tase!
Esitatakse tuntud ja vähem tuntuid  jazzistandardeid, autoriteks Cole Porter, Thelonius Monk, Duke Ellington, John Coltrane jt.
Muusika, mis sobib nii hommikusse kui õhtusse, oma positiivsuse ja lahedusega. Aga kõige ehedam on kindlasti seda kuulata ja muusikute energiavahetust kogeda õdusas öises jazzklubis. Seal, kus on taolise muusika sünnikoht.
Tagasi tulles Sofia Rubina hääle juurde. Tundub, et sellele võib alati kindel olla, Sofias on ideaalne kooslus andest ja oskustest. 
Nii hea bänd väärib nõnda säravat lauljat ja vastupidi! 


Comments

Popular posts from this blog

Üksinduse olulisusest

Kuidas ma vabanesin oma elu suurimast sõltuvusest

Kuidas teenida vähem raha ja rohkem rahu?