Estraadiraadio (2010)





Kõik, kelles on retroihalust, võivad rõõmustada! Tartu muusikutest koosnev orkester mängib tõeliselt lahedat, 70-ndate sound'iga diskohõngulist muusikat, tuntud palad vaheldumisi omaloominguga. Nii võite pärast ägedat avalugu - teemat "Rocky'st"- kuulda kodulinnast inspireeritud gruuvi "Annelinna rahvas". Barry White'i "Love's Theme" mesine meeleolu saab vastandatud kohalike hoogsamate easy-listening paladega "Sambasarved", "Ringvaade", "Metskits". Trummar Andrus "Ervin" Lillepea mängib neid funky'likke rütme orgaaniliselt, täpselt ja tuntava mõnuga.
Kirge on kitarrist Karl Laanekase rokilikes pursetes ja stiilsust trompetist Tanel Aavakivi puhkpilliseadetes.Vana head "estraadikat"- "Ära koo mu käpikusse päikest"- mängivad (hingelt) noored mehed alul väljapeetult rumbana, kuid asi läheb käest ja tõeline pidu pannakse samal teemal püsti hoopis latiinorock meeleolus, justkui Carlos Santana ise oleks Laanekase nahas! Meeldejäävaim laululugu - Karl Laanekase kirjutatud "Saame hakkama" tuleb külalisesineja Liisi Koiksoni esituses. See jääb kohe kindlalt kummitama ja võiks oma positiivse minekuga vabalt olla laulupeo hitt.
Plaadi väärtuslikum osa ongi omalooming, mis sest, et tuntud teemad kõlavad haaravalt, kuid eks neid on ka laias ilmas väga säravalt esitatud. Et vältida võrdlust ja konkurentsi, millele meie muusikud tehniliselt ehk vastu ei saaks, tuleks keskenduda just eesti asjale, teha seda samasuguse muhedusega, kui Estraadiraadio teeb, kartmata eelarvamust, et valged ei oska seksikat rütmimuusikat teha. Meie, "eesti kuumad poisid" oskavad küll! 

Comments

Popular posts from this blog

Üksinduse olulisusest

Kuidas ma vabanesin oma elu suurimast sõltuvusest

Kuidas teenida vähem raha ja rohkem rahu?